Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΤΩΡΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στρέφουν τώρα τα πυρά τους οι Τούρκοι για το επεισόδιο στις 3 Ιουλίου ανοιχτά της Ρόδου, όταν πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ σε τουρκικό φορτηγό που δεν υπάκουσε στην εντολή να σταματήσει για να το ερευνήσουν.


Türkiye ile Yunanistan arasında kriz çıkaran isthibaratın kaynağı = Αποκαλύφτηκε η πηγή πληροφοριών που προκάλεσε την ελληνοτουρκική κρίση.
Όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος, το αμερικανό Τμήμα Καταπολέμηση του Λαθρεμπόρου Ναρκωτικών, γνωστό ως DEA, ήταν αυτό που είχε δώσει την πληροφορία στις ελληνικές αρχές για επέμβαση στο τουρκικό πλοίο που έρχονταν από την Αλεξανδρέττα με προορισμό την Σμύρνη, γιατί μετάφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Οι Τούρκοι βέβαια στην υποτιθέμενη έρευνα που έκαναν στο πλοίο στη συνέχεια δηλώσαν ότι δεν βρέθηκε τίποτα, άρα… αθώος ο κατηγορούμενος!
Πάντως το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας που χαρακτήρισε την ελληνική ακτοφυλακή σαν πειρατική συμμορία και ότι δεν θα ανεχτεί παρόμοιες ενέργειες από την Ελλάδα.
Τώρα…. με τους Αμερικανούς τι θα κάνει ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.