Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Η ΑΡΜΕΝΙΑ «ΣΠΑΕΙ» ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας Αρμενίας φέρνει η είδηση ότι με πρωτοβουλία του προέδρου της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, η Αρμενία ακυρώνει το σύμφωνο ομαλοποίησης των σχέσεων των δυο χωρών που είχε υπογραφεί το 2009, με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αιφνίδια αυτή εξέλιξη αναμένεται να ανεβάσει σε επικίνδυνο βαθμό την ένταση στην περιοχή, την ίδια ώρα που οι μάχες στον Αρφίν έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα τους με πολλούς νεκρούς και από τις δυο πλευρές.
Σημειωτέον ότι αυτές τις μέρες η Τουρκία έχει κατηγορήσει την Αρμενία ότι υποθάλπει Κούρδους τρομοκράτες στο έδαφος της.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι Αρμενία συνδέεται με την Ρωσία με σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας και θεωρείται ο πιο πιστός σύμμαχος της Μόσχας στην περιοχή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.