Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Απόπειρα διαφυγής από την Τουρκία στην Ελλάδα έγινε αυτές τις μέρες από ανωτάτους υπαλλήλους της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, που καταζητούνταν σαν προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως αναφέρεται, ένα ταχύπλοο με 16 επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων δύο δικαστές, ένας υπάλληλος του ερευνητικού κέντρου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων TUBITAK και δύο υπάλληλοι του οργανισμού αμυντικής βιομηχανίας SSM με πακέτο σχεδίων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, μέσω Κω, αλλά συνελήφθησαν από την τουρκική Ακτοφυλακή λίγο πριν περάσουν τα θαλάσσια σύνορα!
Το σκάφος όπως αναφέρεται εντοπίστηκε από περιπολικό της Ακτοφυλακής όπου του δόθηκε σήμα να σταματήσει γα έλεγχο.
Αντί όμως να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε βράχια στην ακτή στην περιοχή της Αλικαρνασσού.
Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν από το σκάφος προσπαθώντας να διαφύγουν στην ξηρά για να συλληφθούν λίγο αργότερα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν έγγραφα για σειρά αμυντικών προγραμμάτων της τουρκικής βιομηχανίας, τα οποία προφανώς ήταν η «προίκα» τους για την Ελλάδα, αλλά δεν προλαβαν, αν και απ’ότι φαίνεται, μάλλον «καρφώθηκαν». Υποτίθεται ότι όλοι τους είναι μέλη του «τρομοκρατικού» δικτύου FETΟ.
Είναι γνωστό αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ότι στις 3 Ιανουαρίου είχε ξεσπάσει μεγάλο κύμα εκκαθαρίσεων και συλλήψεων στις τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες, με την καταγγελία όπως πάντα, ότι οι συλληφθέντες πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Βάσει προεδρικού διατάγματος, (ΚΗΚ), 696 σελίδων, ξέσπασε τότε κύμα συλλήψεων στις πολεμικές βιομηχανίες : HAVELSAN, ASELSAN ROKETSAN και TUSAŞ/TAI. Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά γίνονται τέτοιες μαζικές συλλήψεις σε αυτές τις πολεμικές βιομηχανίες, που είναι οι κορυφαίες της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, συνελήφθηκαν από την ASELSAN 100 στελέχη, από την ROKETSAN 20 στελέχη, από την HAVELSAN 110 στελέχη και από την TUSAŞ/TAI 60 στελέχη.
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν για άλλη μια φορά από την χρίση του κρυπτογραφικού κώδικα επικοινωνίας ByLock. Οι συλληφθέντες στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα και ανακρίνονται.
Το πρόβλημα παραμένει και είναι ενδεικτικό της μεγάλης αναστάτωσης που έχει προκληθεί σε όλες τις βαθμίδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της τουρκικής κοινωνίας από τις συνεχιζόμενες συλλήψεις, αναστάτωση και οργή που απειλεί να γίνει μπούμερανγκ στον Ερντογάν στις πρόωρες εκλογές.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.