Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Διαφωνία 2 σημείων Πούτιν- Άσαντ….




Μια διαφωνία 2 σημείων μεταξύ Πούτιν -Άσαντ.  Αυτά διαφάνηκαν στις συνομιλίες των 2 στο Σότσι πριν λίγες μέρες. Το α΄είναι να παραχωρήσει αποκέντρωση δίκην αυτονομίας στη Β Συρία που ισοδυναμεί με ημι-κρατική κουρδική οντότητα εκεί.
Το β΄είναι η τροποποίηση του Συντάγματος να προβλέπει να μην  περνάει κανένας νόμος χωρίς την έγκριση  του Υπουργικού Συμβουλίου κι έπειτα και την επικύρωση Βουλής κι αν ο πρόεδρος αρνηθεί να υπογράψει το νομοθετικό διάταγμα που προηγουμένως τα 2 θεσμικά όργανα θα έχουν επικυρώσει ο νόμος να τίθεται σε ισχύ 15 μέρες μετά την προεδρική άρνηση.
Οι συρο-ρωσικές συνομιλίες ήταν σαφείς και ειλικρινείς και είπε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, θέλω την απόσυρση από τη Συρία των Ιρανών και της Χεζμπολάχ και ο ρωσικός στρατός είναι ο εγγυητής  της ασφάλειας της Συρίας. Αλλά ο Άσαντ είχε αντίρρηση να ζητήσει η Συρία από το Ιράν να αποσύρει από το έδαφός της τις δυνάμεις του, λόγω του εδώ και 40  χρόνια το Ιράν έχει συνάψει με τη Συρία στρατηγικές σχέσεις και παρέχει μαζική βοήθεια προς αυτήν. Ωστόσο ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν αμετακίνητος και είπε ότι αν θέλετε ένα ρόλο για τη Συρία αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την απόσυρση του Ιράν και της Χεζμπολάχ, και υπόσχομαι ότι θ΄αποσυρθεί ο γαλλικός στρατός και ο τουρκικός στρατός από το Afrin και άλλοι. Επίσης δεσμεύθηκε ότι τα συστήματα πυραύλων S 400 και SPA 600 θα καταρρίπτουν τα  ισραηλινά αεροσκάφη ή μη  και θα αναχαιτίζουν πυραύλους αν εκτοξευθούν από αεροσκάφη  ή πολεμικά πλοία από τη θάλασσα και ότι το αμυντικό σύστημα S-400 SPA 600 μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια της Συρίας, πέραν ​​της παρουσίας των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Humaimam  κοντά Λατάκια.
Αν ο Assad πρόκειται να απορρίψει τα δύο σημεία του Πούτιν , τι θα συμβεί;
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.