Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΑΥΣΤΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ (ΣΚΟΠΙΑ)



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πρώτη σκληρή ρωσική αντίδραση στα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια και ειδικά στο θέμα του σκοπιανού, με την προοπτική της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ήρθε αμέσως με την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Ρώσο συνάδελφο του στην Μόσχα.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, (και είναι χαρακτηριστικό πως αυτό αναφέρεται στον τουρκικό τύπο), ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Aleksandr Gruşko, προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα μείνει αδρανής στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να διευρύνει την στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή.
Την ίδια προειδοποίηση σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ έκανε και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ, στην συνάντηση που είχε με τον Κοτζιά στην ρωσική πρωτεύουσα.

Σίγουρα είναι λάθος να αγνοηθεί επιδεικτικά ο ρωσικός παράγοντας στην συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια, γιατί μπορεί να βρεθούμε προ… απρόοπτων εξελίξεων.
Και… προσοχή στην στάση του αδιάλλακτου προέδρου των Σκοπίων, Ιβάνωφ, αν έχει σχέση με τον ρωσικό παράγοντα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.