Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΙΠΤΑΜΕΝΟ DRONE ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


foto1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το γεγονός έγινε πριν από λίγες μέρες αλλά τώρα ήρθε στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, τις προηγούμενες μέρες ένα μυστήριο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο Drone, πετούσε πάνω από το μεγάλο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας μεγάλη ταραχή καθώς εκείνη την ώρα πολλά αεροπλάνα απογειώνονταν και προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο. (İstanbul inanılmaz olay : Üstümüzden drone geçti = Απίστευτο γεγονός στην Κωνσταντινούπολη : Από πάνω μας πέρασε Drone)!

foto2Το εν λόγω μυστήριο Drone πετούσε σε ύψος χιλίων ποδών και μόλις έγινε αντιληπτό από τον Πύργο Ελέγχου προκλήθηκε μεγάλη ένταση ενώ οι ελεγκτές προσπαθούσαν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του Drone.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ενός πιλότου που προσπαθούσε εκείνη την ώρα να προσγειωθεί με τον Πύργο Ελέγχου όπου ανέφερε με ένταση ότι ένα άγνωστο drone πετούσε πολύ κοντά στο αεροσκάφος του σε ύψος χιλίων ποδών. Ο Πύργος Ελέγχου ζήτησε επιβεβαίωση και μετά την επιβεβαίωση που πήρε έκανε επείγουσα αναφορά για το άγνωστο αυτό ιπτάμενο που στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Σημειωτέον ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης έχει παντού πινακίδες που αναγράφουν στα αγγλικά και στα τουρκικά ότι απαγορεύονται αυστηρά οι πτήσεις drone στην περιοχή του αεροδρομίου.
Όπως φαίνεται… άρχισαν τα «όργανα» με τους Τούρκους!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.